kalocsa-menhely

Az örökbefogadásról

2011 óta a menhelyünk több száz kutyát adott örökbe. Az örökbefogadásnak van egy menete… a legfontosabb a kiválasztás! Amikor valaki kilátogat a telephelyre az elsődleges kérdésünk az lesz, mekkora kutyára gondolt? Majd jönnek a kérdések tovább és tovább…szuka? kan? hol tartja a kutyát? lakásban? nagy kertes házban? szökés biztos az otthona? gyermek van a családban? másik házi állat? ..és még sorolhatnám.. gondozóink ismerik a kutyákat, és ezen kérdések megválaszolásával, nagyjából kialakul a kép, hogy milyen kutya is illik Önhöz leginkább. Természetesen Ön választ, de kérjük kérjék ki mindenképpen gondozóink véleményét, mert lehetséges, hogy az Ön által választott kutya aranyos, jópofa (külsőre), de az otthon tartott másik kutya mellé nem ajánlanánk. Ha van idejük látogassanak többször ki a telephelyre,nézzenek körbe, figyeljék meg kutyáinkat, beszélgessenek, érdeklődjenek, az ott dolgozókkal, és előbb utóbb megtalálja Önt az a szempár aki a kutyája szeretne lenni 🙂

Ha a döntés megszületett, minden esetben ki kell tölteni egy örökbefogadási szerződést, kérjük hozza magával személyes iratait is. Minden kutyának ára van….így nálunk is… Gondoljunk csak bele, ha Ön nem vásárolja a kutyát, hanem kapja egy ismerősétől, ahhoz hogy a kutya “rendben legyen” jön az oltási program, kölyköknél ez elég jelentős összeg, ha ténylegesen minden oltását megkapja, ahhoz hogy az immunitás ki tudjon alakulni a betegségekkel szemben. Aztán jön a “chip” amit ugye törvény kötelez, ahogyan azt is hogy a veszettség elleni oltása meglegyen, valamint a féreghajtása. ..ez mind mind jelentős kiadás.. A menhelyünk az oltásokat, a chipezést, a kutya oltási papírjait kedvezményesen kapja meg, nekünk is fizetnünk kell!!, de mi csak az általunk kedvezményes kezelések, oltások árát kérjük el. Természetesen a kutyáink többségét ivartalanítjuk, muszáj, hisz rengeteg kutya van itt összezárva, és nem tudjuk vállalni az újabb szaporulatokat. Ennek is van költség vonzata… Mindenféleképpen konzultáljanak a gondozókkal ezekről a részletekről. Van lehetőség arra is, hogy részletekben fizessék ki az örökbefogadás költségeit. Az esetek többségében, a gondozónk “szereti látni” hova került a kutya, így felkeresi Önöket, egy bizonyos idő elteltével, hogy minden rendben van e? (ez benne foglaltatik a szerződésben is)

Jelmondatunk:

“Fogadj örökbe egy kutyát és két életet mentesz meg!” „Aki tőlünk fogad örökbe, két életet ment meg.”

..ez valóban így van. Ha kihozunk egy menhelyi kutyát, nem csak az ő életét tehetjük jobbá, de helyet biztosítunk egy másik, kóborló, vagy gyepin félve raboskodó-fagyoskodó társának..