Németországi segítőinkről:

Németországi partnerünk  Ungarische Fellnasen in Not  nevű egyesület. Ők kint nem rendelkeznek menhellyel, csak ideiglenes befogadóik vannak, illetve a legtöbb kutyust egyből gazdihoz viszik leginkább Németországba.

2013-ban ismertük meg őket, egy kedves ismerősünk, Solti Katalin révén. Ő hívta fel a figyelmüket ránk, amit nem tudunk Neki eléggé megköszönni! Nélkülük nem működhetne a menhely ilyen színvonalon, nem tudnánk ennyi árva kutyának új otthont szerezni. Rengeteget segítettek eddig is, mind anyagilag, mind tárgyi adományokkal, élelemmel. Kaptunk már tőlük például egy nagy teljesítményű szivattyút, egy vadonat új mosógépet, egy óriási kutyaszállító utánfutót… és még sorolhatnánk…. De ami a legfontosabb, rengeteg kutyánk talál új otthonra a segítségükkel. Ezen kívül az állatorvosi költségeinket sem tudnánk nélkülük kifizetni. Minden egyes alkalommal felpakolva jönnek, zsákszámra hoznak ruhákat is, amit mi sok szeretettel tovább adunk rászorulók javára.

Többször felmerült már a kérdés, hogy biztosan jó helyre kerülnek-e a kutyák általuk és hogy Németországban nincs-e elég kutya? Nos, a válasz: igen, a kutyák a lehető legjobb helyre kerülnek!!! Hogy ezt bizonyítsák, a gondozónkat is magukkal vitték már, hogy végig tudja nézni, mi, hogyan működik. Ezen kívül a mai napig kapunk friss fényképeket a már több hónappal ezelőtt elvitt kutyáinkról is. Másrészről, Németországban is vannak menhelyek és vannak árva kutyák is. Viszont az emberek tudják, hogy azok a kutyák milyen körülmények között vannak tartva és azt is, hogy ezeket a körülményeket nálunk sajnos egyelőre lehetetlen elérni. Ezen kívül Németországban nagyon szigorúan veszik az állatvédelmet (ahogyan azt itt is kellene!), nem elég besétálni egy menhelyre és rámutatni egy állatra. Ahhoz, hogy valaki hazavihessen egy kutyát, komoly feltételeknek kell megfelelni. Mi nagyon sokszor kapunk negatív kritikát (ami számunkra tulajdonképpen pozitív kritika) azért, mert nem adunk bárkinek kutyát. Nemhogy örülnénk, még feltételeket is szabunk… azt hiszem, az ilyen gondolkozású emberek igencsak pislognának az ottani feltételek hallatán, az összegekről nem is beszélve. Tőlünk minden kutya ivartalanítva, minden védőoltással, útlevéllel, különböző vizsgálatok és tesztek után indul csak útra, egy speciális szállító autóban, légkondival, fűtéssel, kényelmes boxokkal a kutyáknak. Segítőink tisztában vannak azzal, hogy itt sokkal kevesebb eséllyel visznek haza az emberek menhelyi kutyát. Ezért döntöttek úgy, hogy egy magyarországi menhelyen segítenek.

Weboldaluk

Facebook

Nem lehetünk elég hálásak Nekik! Köszönjük!