Bemutatkozás

Kalocsán hosszú évek óta problémát jelentett az utcán kóborló kutyák elhelyezése. 1995 körül már volt egy rövid ideig menhely, de sajnos az akkori városvezetés térdre kényszerítette az állatvédőket. Így azóta, kb. 15 évig gyepmesteri telep működött a városban.

2006-ban pár állatszerető ember ismét összeállt, elkezdtünk kijárni a kutyákhoz. Lehetőségeinkhez mérten, saját zsebből elláttuk őket. Lefotózgattunk minden beérkező kutyát és elkezdtük a gazdikeresést. Így egy részüket sikerült új családba juttatni, de még így is rengeteg altatás történt. Ekkor hoztunk egy döntést. Tudtuk, hogy szinte a lehetetlent tűztük ki célul és rajtunk kívül szinte senki nem hitt benne. Elhatároztuk, hogy létrehozunk egy alapítványt, majd ennek segítségével mindent megteszünk,hogy ismét menhely legyen a sintértelepből.

Az alapítványt 2008-ban sikerült bejegyeztetni. Idő közben Kalocsának új városvezetése lett, akik partnerek voltak és mindenben segítettek nekünk, amiben csak tudtak. Velük összefogva, mérhetetlenül sok munkával, szinte az összes szabadidőnket ráfordítva, néhányszor majdnem feladva, de összesen 6 év után sikerült az, amiben csak pár ember hitt az elején! 2013-ban menhely lett a kalocsai sintértelepből! Az egykor romos és nyomasztó hely teljesen megújult, rengeteg új kennel épült, szociális helyiséget alakítottunk ki, külön raktárt és irodahelyiséget létesítettünk. A város által fizetett telepvezetővel, gondozóval és az alapítvány önkénteseivel így már megfelelő körülmények között gondozhatjuk a gazdára váró kutyákat.

Hihetetlen nagy szerencsénkre ránk talált egy Németországban működő egyesület is, akik szintén rengeteget segítenek nekünk, amiért nem lehetünk eléggé hálásak. Azt persze nem várhatjuk, hogy minden problémánkat ők oldjanak meg, ezért számítunk minden itt élő emberre, akinek fontos az állat- és természetvédelem, akinek fontos, hogy a városban egyre kevesebb kutya kóboroljon, hogy nyugodtan sétáljunk az utcákon, gyermekeinket nyugodtan engedjük le a játszótérre a homokozóba, saját kutyáinkat szintén nyugodtan sétáltathassuk, és még sorolhatnám …. de még egyet megemlítenék: hogy a legjobb barátunk, aki méltatlanul és a saját hibáján kívül az utcára került, ne legyen halálra ítélve, hanem esélyt kapjon arra, hogy új családba kerüljön és szerethesse új gazdáját, hisz ez minden vágya!

Kóbor kutya mindig volt és sajnos – embertársainkat ismerve – mindig lesz is. Ezt nem lehet rendelettel megtiltani, s a probléma megoldására sajnos áldozni kell. Alapítványunkat kizárólag adományokból tartjuk fenn. Épp ezért szükségünk van minden segítségre. Számítunk az állatbarátokra, pénzbeli, és nem pénzbeli segítségre egyaránt. Köszönettel fogadunk minden olyan támogatást, ami ügyünket előbbre viszi és segít abban, hogy az elhagyott állatok sorsán javíthassunk.

Szeretnénk, ha tudnák, hogy az alapítvány aktivistái szabadidejüket és pénzüket áldozzák arra, hogy emberi módon oldjanak meg állati problémákat. Sokan azzal támadják az állatvédőket, hogy ma, amikor az embereknek is alig jut, és nagy szükség van minden segítségre, akkor miért egy állatmenhelyet akarnak támogatni. Ezeket az állatokat azonban azért tartják, mert szeretik őket. Az ember nem lehet annyira szegény, hogy ne gondoskodjon hűséges társairól. Szegény ember régen kutyát nem vert ki a házból, mindig jutott annak is ételből, szeretetből egyaránt. Sajnos ma már ez nem így van. De reméljük, hogy nem halt még ki az emberekből a segítőkészség, és a jó ügyek céljaira erejükhöz mérten áldoznak. Tudjuk, hogy ezekben a szűk esztendőkben nem mindenre jut, de sok kicsi sokra megy, minden támogatást köszönünk!

Reméljük, hogy a Városi Önkormányzattal összefogva olyan kutyamenhelyet tudunk működtetni,mellyel Kalocsát a népművészet és a paprika mellett a természet- és állatvédő oldaláról is híressé tesszük!

Menhely nyitvatartási ideje:

  • Hétfő-Péntek: 9-13 óra között
  • Szombat: 9-13 között
  • Vasárnap: 13-17 között

Megkérünk minden kedves látogatót, ha örökbefogadási szándékkal érkezik kérjük előtte egyeztessen gondozónkkal az alábbi telefon számon: +3630 727 2745.

Szombat és vasárnap csak és kizárólag önkéntesek látják el a kutyák gondozását, így ők nem tudnak segíteni az esetleges örökbefogadással kapcsolatban, de szívesen körbe vezetik Önöket a menhelyen. Kérjük látogassanak ki, nézzenek körbe, vigyenek el egy kutyát sétálni, és máris szebb napjuk lesz 🙂

ÖSSZEFOGÁS AZ ÁLLATOKÉRT  KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

K A L O C S A

Kövess minket

Ha kíváncsi vagy a munkánkra, kövess minket a közösségi médián is.