Sava története így kezdődött:

(forrás Összefogás az Állatokért Alapítvány Kalocsa Facebook oldala )

“Kaptunk egy telefont a Bableves csárádból ma reggel, hogy egy csont sovány fehér kutyát tettek ki hozzájuk. Amint begyűjtöttünk 7 kölyköt és a mamakutyát, és haza juttatunk egy kóbor uraságot, rohantunk is érte.
Ott találtuk Savat, már kapott nevet is és 1 kis adag ennivalót, ugyanis közép ázsiai keverék létére alig van 15 kg…
A szemeit már úgy kell keresni, mozdulni alig bír… Várunk bármi információt az esetleges gazda kilétéről, ha maga jelentkezne vastagon öltözzön…”

Nehéz dolguk volt a gondozóknak, és a hétvégi önkénteseknek is, itt ez a hatalmas csontsovány “maci kutya” aki úgy bújik az emberhez mint egy kiscica, aki alig lát, éhes, de etetni nem szabad, csak éppen annyit kaphat mint egy kismadár, naponta többször, mert ha engedtük volna neki, hogy egyen amennyit akár, halálra zabálja magát. Hosszú út vezetett addig amíg el nem érte fajtájára jellemző súlyát, mire szőre szép és egészségesebb lett..de megérte a türelmet és a kitartó munkát, mert egy hatalmas szeretet bomba lett belőle 🙂 Egy napon pedig érte jött valaki és otthonába fogadta, azóta lett egy nagy haverja, kívánunk Neki és Családjának boldog kutyás éveket 🙂